P-51D-5, Eduard, 1/72
44-13321, HO-P, Bodney, červen 1944
- Olda Homola
Re: P-51D-5, Eduard, 1/72
Já Lacovi rozumím.
Když oddělené klapky, tak ať můžu postavit obě varianty -nahore i dole.
Když oddělené klapky, tak ať můžu postavit obě varianty -nahore i dole.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

Kluci, já rozumím tomu, že je nutné kritizovat všechno od Eduardu, ale třeba i u čtvrtkovýho Mustangu od Tamky nemáš jinou možnost, než jsou "vyhozené" klapky, a pokud je chcete mít zatažené, tak je musíte upravit (odřezat kolíčky na usazení do křídla ve správném úhlu).
A myslím, že je třeba tam udělat výkus..
Právě že už tam výkus je, aby to hezky sedlo a navazovalo, pokud je chceš mít zavřený. Výkus, který na té klapce ale být nemá. Bavíme se stále o Tamce.
Jo tak, sem si to popletl..
- Olda Homola
Ale to není o kritice za každou cenu (mimochodem, tato fráze mě děsně točí - když se mi něco nelíbí, snad to stále ještě svobodně můžu říct?), je to o tom, že chci mít možnost volby.
Když to má Mezek a Befko, šlo to i u Mustanga. Ale já si poradím.
Když to má Mezek a Befko, šlo to i u Mustanga. Ale já si poradím.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Ja staviam modely (okrem pár výnimiek, ktoré spätne ľutujem) s minimálnym rozkrytovaním a zavretou kabínkou, aby sa čo najmenej porušili a "rozbili" tvary samotného lietadla. Z rovnakého dôvodu sa snažím podvesovať pod lietadlá len to, čo je skutočne nutné a pre konkrétny a daný typ typické. Napr. práve u Mustanga je typické podvesenie prídavných nádrží pod krídlom. U Thunderbolta som napr. podvesil len podtrupovú nádrž.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Tomu rozumím a respektuji to, Laco. Ale u Mustanga je to jen sklopené a podle mého vnímání to siluetu nijak nenarušuje. A je škoda ten model zatratit jen kvůli tomu. Ale každý to máme jinak a možnost výběru jiné stavebnice tu je. 
Zdendo, veď ja ho nezatracujem. Pre tých skúsených, ktorý sa pri stavbe radi "pohrajú" so spustenými klapkami, otvorenou kabínkou je to ideálna stavebníca. V tejto mierke má už v základe tak detailný kokpit, že v podstate aj bez doplnkov je viac než uspokojivý. Nepáči sa mi však niečo, čo v posledných dňoch prebehlo vo väčšine modelárskych skupín na FB - bagatelizovanie chýb tejto stavebnice a naopak vyzdvihovanie chýb iných stavebníc. To už bolo má hranici skrytej reklamy. Ohľadne reklamy mám názor, že dobrý výrobok reklamu nepotrebuje, robí si reklamu sám.
Mimochodom - možno sa o pár mesiacov dočkáme u Eduarda doplnku - dielov zavretých kvapiek s výkusom, z priamej 3D tlače. Je to klasický obchodný štýl u tejto firmy.
@ Oldo - sorry za takéto "nabúranie" témy...
Mimochodom - možno sa o pár mesiacov dočkáme u Eduarda doplnku - dielov zavretých kvapiek s výkusom, z priamej 3D tlače. Je to klasický obchodný štýl u tejto firmy.
@ Oldo - sorry za takéto "nabúranie" témy...
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
No já nevím, ja si všim jen porovnáni mustangu u lepiču a nepřišlo mi, že by se tam Eda jen vyloženě chválíl.. a co se týče dvou táboru Eda vs KP.. tak nic ve zlým, radši si užiji komplikovanou stavbu edy, než brutus maso s mizerně oprasklou Tamiyou... Další vlna odborníku bude až s Déčkem přijde Arma.
- Olda Homola
tak doufám chlapci, že jste si dostatečně vyplácali játra
Stavba pozastavena z důvodu absence obtisků - dodavatel selhal.
Znovuoživím, až najdu náhradu.
Stavba pozastavena z důvodu absence obtisků - dodavatel selhal.
Znovuoživím, až najdu náhradu.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- Lesný Ladislav
To je kamo z RC? Pokud ano, tak znaky máš? Takže by stačily jen dekály na tuto kamo? Nebo jsi měl dodavatele jiných/neloupacích dekálů?
Žádný takový "pozastaveno" ... Znovuoživíme a to hezky rychle...
Žádný takový "pozastaveno" ... Znovuoživíme a to hezky rychle...
2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
- Olda Homola
ahoj,
je to camo z týhle limiky. postačí nápis na přídi,křížky sestřelů a seriál, vše ostatní umím pořešit maskami.
Ale už pracuju na alternativě..
A dále, Mustang začíná být tady na KF zprofanovaná stavebnice, a já jako sólista nechodím s davem
je to camo z týhle limiky. postačí nápis na přídi,křížky sestřelů a seriál, vše ostatní umím pořešit maskami.
Ale už pracuju na alternativě..
A dále, Mustang začíná být tady na KF zprofanovaná stavebnice, a já jako sólista nechodím s davem
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Musím se podívat kam jsem dal ty Harriery.Olda Homola píše: ↑12 srp 2024, 08:25
A dále, Mustang začíná být tady na KF zprofanovaná stavebnice, a já jako sólista nechodím s davem![]()
Taky mám někde páreček Harrierů.