Historie modelů

ZdePospa

Re: Historie modelů

Příspěvek od ZdePospa »

Mno LepiMko bylo na prd, existovalo jeste lepší lepidlo STYROFIX se jmenovalo myslim alespoň.
Peter Badár

Příspěvek od Peter Badár »

No aj keď sa vám to možno bude zdať neuveriteľné, ale aj ja si pamätám STYROFIX - lepidlo pre plastikov. Keď som bol asi 8-10 ročný a začal som stavať svoje prvé plastikové modely, tak mi otec ukázal už prázdnu plechovku (veľkosť asi ako plechovky pre syntetické farby Revell). Povedal, že toto bolo najlešpie lepidlo, taktiež spomenul aj LEPÍM.
Tento rok:
Postavené modely: Grumann F6F-3 (1/72, Academy), Messerschmitt Bf 109 G-6/R-6/Trop (1/72, Italeri), Messerschmitt Me 163 (1/72, Academy)
Práve staviam: P-51D (1/72, Revell), Focke-Wulf Fw 190 D-9 (1/72, Airfix), Kawasaki Ki-61-I KAId (1/72, Hasegawa), Grumman TBF-1 (1/72, Academy)

„Najväčším šťastím človeka je, keď môže žiť pre to, za čo by bol ochotný zomrieť.“
Honoré de Balzac

Milujem ťa Rainbow Dash.
diamond

Příspěvek od diamond »

Jó to byly časy :D Kovozávody se prodávaly u nás na malý dědině normálně v sámošce, vždycky tam několik typů bylo, a stály 11 kaček. LepíM měli taky a tak když jsem šel matce pro rohlíky, koupil jsem si třeba S 199 i s lepidlem a mohl se do toho doma hned pustit :P
Unikolky skoro nevysychaly, alespoň mě teda vydržely až do dna :lol:
Pro Směry jsme museli jezdit do městečka, do hračkářství. Pamatuju si když vylezl jejich Hurricane, byl těžkej boj ho sehnat. A tak jsem si od šťastnějších kámošů co ho měli,bral z plánků ty kupóny na reklamace chybějících dílů a posílal je do Směru, až jsem ho poskládal celej. A po tom martýriu jsem ho za dvě hoďky slepil a napatlal Unikolkama a bylo :D :D :D
ZdePospa

Příspěvek od ZdePospa »

STYROFIX měl trošku větčí plechovku. Objemově cca 2-3x ta Revelka. Ale co hlavně, smichalo se to s moukou a byl asi nejlepší tmel :D
D.MILAN

Příspěvek od D.MILAN »

Koukám že jsem taky s tím udělal poprask... No kdyby někdo chtěl tak tady sežene plastikarty o nějaké KP http://www.kitbazar.cz/?page=nase" target="_blank a nebo i zajímavé kousky sežene http://inzerce.modelbazar.cz/prodam/plastikovy-model/" target="_blank

Tak třeba to někdo využije :-)

Jinak jak se tu mluvilo o lepidlu lepíM si taky dobře pamatuji dokonce dělané domácí lepidlo s čerýh rámečků :-D a barvičky unikolky balené ve skle co vypadali jako kapky do nosu s uzávěrem si pamatuji taky :-D v té době nikdo neřešil nějakej blbej wash nebo obtiskovou vodu a jak jsme byli spokojený :-D dneska je to takovje blbej trend no :-D

A propo nechtějte ještě abych hledal hračky mého mládí co jsem měl :-D a dával jsem fotky :D :D :D
Lonestar

Příspěvek od Lonestar »

diamond píše: A tak jsem si od šťastnějších kámošů co ho měli,bral z plánků ty kupóny na reklamace chybějících dílů a posílal je do Směru, až jsem ho poskládal celej. A po tom martýriu jsem ho za dvě hoďky slepil a napatlal Unikolkama a bylo :D :D :D
:D tywe to je story jak z malýho Bobše :D
zkus to udat Jezevčíkovi do Modeláře :)
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
diamond

Příspěvek od diamond »

Lonestar píše:
diamond píše: A tak jsem si od šťastnějších kámošů co ho měli,bral z plánků ty kupóny na reklamace chybějících dílů a posílal je do Směru, až jsem ho poskládal celej. A po tom martýriu jsem ho za dvě hoďky slepil a napatlal Unikolkama a bylo :D :D :D
:D tywe to je story jak z malýho Bobše :D
zkus to udat Jezevčíkovi do Modeláře :)

Radši nééé! Si to přečtou ve Směru a budou to po mě, po těch letech, chtít zaplatit i s úrokama :D :lol: :mrgreen:
D.MILAN

Příspěvek od D.MILAN »

hele je ještě k sehnání .-D nechceš:-D http://aukro.cz/hawker-hurricane-ii-c-s ... 18019.html" target="_blank" target="_blank
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

To nemusíš na aukro, začali to prodávat u nás v hračkách, docela masakr vidět ty stařečky v nových obalech a na pultě.-)
To samý KP, dneska s tím maďaři dělaj docela dobrý kšefty....
D.MILAN

Příspěvek od D.MILAN »

To je fakt... Maďaři koupili raznice a jednou :-D jen kdyby je alespoň opravili aby to stálo za něco... docela by mě moc zajímalo jestli by to někdo kupoval znova kdyby to bylo na pořádné úrovni jako dejme tomu revell :-) ale asi jo nebo kdyby nějaké letadla začal dělat výrobce jako čtvrtky :-)
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Kdyby to nestálo za nic, tak toho tolik neprodaj.-)) A věř, že toho prodají dost.-))
A mají i čtvrtky OEZ, jsem rád že to takhle pořád někdo dělá.
diamond

Příspěvek od diamond »

Ono pro stavitele Československého letectva moc jinejch možností není. Pokud chceš mít ve sbírce dvaasedmdesátkovou Avii B 21, Bh 3, Letovy Š 16, Š 231, Š 328, Aero MB 200, A 100 atd..... jinou možnost než KP nemáš. Domácí výrobci se knám chovaj dost macešsky. Až na pár vyjímek od RS a AZ nic moc.
Ať mě nikdo neříká že kvalitní kit Š 328 by nebyl hit. Kravka je krásný, legendární éro, navíc s možností mraku atraktivních kamo... No a o čtvrtce se ani nebavím. Díky bohu za Edí B 534 ale to už je doba co vyšla. Na slibovanej Š 16 od AZ čekám už roky. Koupil bych minimálně tři :D a o čtvrtkové Kravce ani nemluvím....
Takže vzhůru do KP, Směrů a OEZů a díky bohu za ně!!!
Naposledy upravil(a) diamond dne 09 zář 2012, 21:03, celkem upraveno 1 x.
D.MILAN

Příspěvek od D.MILAN »

Tak jasně souhlasím... :-) já jsem se asi blbě vyjádřil... já měl hlavně na mysli Avii CS-199 dvoumístnou ...jinak znovu zavedení modelu Su-25UBK 1/48 jsme fakt rád a taky ho už mám doma..... jsem kupoval profipaket kde je v tom rezin a lepty... hlavně bude fuška pomaličku řezat tam sklo kvůli otevřené kabince to bude docela makačka v jednom ohybu asi to vyřeším pidivrtáčkama

jsem přemýšlel koupit si Avia BH-3 Bejk možná ale uvidíme :-)
diamond

Příspěvek od diamond »

Tak jsem vyhrabal z kitníku pár starejch kusů. Některý teda už v novějších přebalech, ale se starým obsahem :D
Edíci sice nejsou historie tak vzdálená, cesta do pravěku to už ale je :D :D :D
P1060794.JPG
P1060795.JPG
P1060797.JPG
Lonestar

Příspěvek od Lonestar »

Té Hansy a Hannovera se asi zbavit nechceš, co? ;)
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Staré stavebnice - takový pokec“