Historie modelů
Re: Historie modelů
Mno LepiMko bylo na prd, existovalo jeste lepší lepidlo STYROFIX se jmenovalo myslim alespoň.
- Peter Badár
No aj keď sa vám to možno bude zdať neuveriteľné, ale aj ja si pamätám STYROFIX - lepidlo pre plastikov. Keď som bol asi 8-10 ročný a začal som stavať svoje prvé plastikové modely, tak mi otec ukázal už prázdnu plechovku (veľkosť asi ako plechovky pre syntetické farby Revell). Povedal, že toto bolo najlešpie lepidlo, taktiež spomenul aj LEPÍM.
Tento rok:
Postavené modely: Grumann F6F-3 (1/72, Academy), Messerschmitt Bf 109 G-6/R-6/Trop (1/72, Italeri), Messerschmitt Me 163 (1/72, Academy)
Práve staviam: P-51D (1/72, Revell), Focke-Wulf Fw 190 D-9 (1/72, Airfix), Kawasaki Ki-61-I KAId (1/72, Hasegawa), Grumman TBF-1 (1/72, Academy)
„Najväčším šťastím človeka je, keď môže žiť pre to, za čo by bol ochotný zomrieť.“
Honoré de Balzac
Milujem ťa Rainbow Dash.
Postavené modely: Grumann F6F-3 (1/72, Academy), Messerschmitt Bf 109 G-6/R-6/Trop (1/72, Italeri), Messerschmitt Me 163 (1/72, Academy)
Práve staviam: P-51D (1/72, Revell), Focke-Wulf Fw 190 D-9 (1/72, Airfix), Kawasaki Ki-61-I KAId (1/72, Hasegawa), Grumman TBF-1 (1/72, Academy)
„Najväčším šťastím človeka je, keď môže žiť pre to, za čo by bol ochotný zomrieť.“
Honoré de Balzac
Milujem ťa Rainbow Dash.
Jó to byly časy
Kovozávody se prodávaly u nás na malý dědině normálně v sámošce, vždycky tam několik typů bylo, a stály 11 kaček. LepíM měli taky a tak když jsem šel matce pro rohlíky, koupil jsem si třeba S 199 i s lepidlem a mohl se do toho doma hned pustit
Unikolky skoro nevysychaly, alespoň mě teda vydržely až do dna
Pro Směry jsme museli jezdit do městečka, do hračkářství. Pamatuju si když vylezl jejich Hurricane, byl těžkej boj ho sehnat. A tak jsem si od šťastnějších kámošů co ho měli,bral z plánků ty kupóny na reklamace chybějících dílů a posílal je do Směru, až jsem ho poskládal celej. A po tom martýriu jsem ho za dvě hoďky slepil a napatlal Unikolkama a bylo

Unikolky skoro nevysychaly, alespoň mě teda vydržely až do dna
Pro Směry jsme museli jezdit do městečka, do hračkářství. Pamatuju si když vylezl jejich Hurricane, byl těžkej boj ho sehnat. A tak jsem si od šťastnějších kámošů co ho měli,bral z plánků ty kupóny na reklamace chybějících dílů a posílal je do Směru, až jsem ho poskládal celej. A po tom martýriu jsem ho za dvě hoďky slepil a napatlal Unikolkama a bylo
STYROFIX měl trošku větčí plechovku. Objemově cca 2-3x ta Revelka. Ale co hlavně, smichalo se to s moukou a byl asi nejlepší tmel 
Koukám že jsem taky s tím udělal poprask... No kdyby někdo chtěl tak tady sežene plastikarty o nějaké KP http://www.kitbazar.cz/?page=nase" target="_blank a nebo i zajímavé kousky sežene http://inzerce.modelbazar.cz/prodam/plastikovy-model/" target="_blank
Tak třeba to někdo využije
Jinak jak se tu mluvilo o lepidlu lepíM si taky dobře pamatuji dokonce dělané domácí lepidlo s čerýh rámečků
a barvičky unikolky balené ve skle co vypadali jako kapky do nosu s uzávěrem si pamatuji taky
v té době nikdo neřešil nějakej blbej wash nebo obtiskovou vodu a jak jsme byli spokojený
dneska je to takovje blbej trend no 
A propo nechtějte ještě abych hledal hračky mého mládí co jsem měl
a dával jsem fotky

Tak třeba to někdo využije
Jinak jak se tu mluvilo o lepidlu lepíM si taky dobře pamatuji dokonce dělané domácí lepidlo s čerýh rámečků
A propo nechtějte ještě abych hledal hračky mého mládí co jsem měl
diamond píše: A tak jsem si od šťastnějších kámošů co ho měli,bral z plánků ty kupóny na reklamace chybějících dílů a posílal je do Směru, až jsem ho poskládal celej. A po tom martýriu jsem ho za dvě hoďky slepil a napatlal Unikolkama a bylo![]()
![]()
zkus to udat Jezevčíkovi do Modeláře
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar píše:diamond píše: A tak jsem si od šťastnějších kámošů co ho měli,bral z plánků ty kupóny na reklamace chybějících dílů a posílal je do Směru, až jsem ho poskládal celej. A po tom martýriu jsem ho za dvě hoďky slepil a napatlal Unikolkama a bylo![]()
![]()
tywe to je story jak z malýho Bobše
zkus to udat Jezevčíkovi do Modeláře
Radši nééé! Si to přečtou ve Směru a budou to po mě, po těch letech, chtít zaplatit i s úrokama
hele je ještě k sehnání .-D nechceš:-D http://aukro.cz/hawker-hurricane-ii-c-s ... 18019.html" target="_blank" target="_blank
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To nemusíš na aukro, začali to prodávat u nás v hračkách, docela masakr vidět ty stařečky v nových obalech a na pultě.-)
To samý KP, dneska s tím maďaři dělaj docela dobrý kšefty....
To samý KP, dneska s tím maďaři dělaj docela dobrý kšefty....
To je fakt... Maďaři koupili raznice a jednou
jen kdyby je alespoň opravili aby to stálo za něco... docela by mě moc zajímalo jestli by to někdo kupoval znova kdyby to bylo na pořádné úrovni jako dejme tomu revell
ale asi jo nebo kdyby nějaké letadla začal dělat výrobce jako čtvrtky 
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby to nestálo za nic, tak toho tolik neprodaj.-)) A věř, že toho prodají dost.-))
A mají i čtvrtky OEZ, jsem rád že to takhle pořád někdo dělá.
A mají i čtvrtky OEZ, jsem rád že to takhle pořád někdo dělá.
Ono pro stavitele Československého letectva moc jinejch možností není. Pokud chceš mít ve sbírce dvaasedmdesátkovou Avii B 21, Bh 3, Letovy Š 16, Š 231, Š 328, Aero MB 200, A 100 atd..... jinou možnost než KP nemáš. Domácí výrobci se knám chovaj dost macešsky. Až na pár vyjímek od RS a AZ nic moc.
Ať mě nikdo neříká že kvalitní kit Š 328 by nebyl hit. Kravka je krásný, legendární éro, navíc s možností mraku atraktivních kamo... No a o čtvrtce se ani nebavím. Díky bohu za Edí B 534 ale to už je doba co vyšla. Na slibovanej Š 16 od AZ čekám už roky. Koupil bych minimálně tři
a o čtvrtkové Kravce ani nemluvím....
Takže vzhůru do KP, Směrů a OEZů a díky bohu za ně!!!
Ať mě nikdo neříká že kvalitní kit Š 328 by nebyl hit. Kravka je krásný, legendární éro, navíc s možností mraku atraktivních kamo... No a o čtvrtce se ani nebavím. Díky bohu za Edí B 534 ale to už je doba co vyšla. Na slibovanej Š 16 od AZ čekám už roky. Koupil bych minimálně tři
Takže vzhůru do KP, Směrů a OEZů a díky bohu za ně!!!
Naposledy upravil(a) diamond dne 09 zář 2012, 21:03, celkem upraveno 1 x.
Tak jasně souhlasím...
já jsem se asi blbě vyjádřil... já měl hlavně na mysli Avii CS-199 dvoumístnou ...jinak znovu zavedení modelu Su-25UBK 1/48 jsme fakt rád a taky ho už mám doma..... jsem kupoval profipaket kde je v tom rezin a lepty... hlavně bude fuška pomaličku řezat tam sklo kvůli otevřené kabince to bude docela makačka v jednom ohybu asi to vyřeším pidivrtáčkama
jsem přemýšlel koupit si Avia BH-3 Bejk možná ale uvidíme
jsem přemýšlel koupit si Avia BH-3 Bejk možná ale uvidíme
Tak jsem vyhrabal z kitníku pár starejch kusů. Některý teda už v novějších přebalech, ale se starým obsahem
Edíci sice nejsou historie tak vzdálená, cesta do pravěku to už ale je
Edíci sice nejsou historie tak vzdálená, cesta do pravěku to už ale je
Té Hansy a Hannovera se asi zbavit nechceš, co? 
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!