Mil Mi-2, 1/72, Intech - HOTOVO

Builds in progress
Hudy

Re: Mil Mi-2, 1/72, Intech

Příspěvek od Hudy »

Máš to pekné ;) ako si vymaskoval tie okná na kabíne? Nejako sa mi nedajú vymaskovať najmä tie rohy, pretože sú oblé.
Na stole: MiG-15bis 1/72 Eduard Z-42M 1/72 Hobby boss
Hotovo: Ju 87 B2 stuka 1/72 Revell F6F-5 Hellcat 1/72 Eduard Me-262 A-1a "Schwalbe"

"Podla zákonov arodynamiky by čmeliak vôbec nemal lietať. Lenže čmeliak zákony aerodynamiky nepozná, a preto lieta." Igor Sykorsky

Člen ŠTĚTEČKOVÉ GALAXIE č.47
(Dudek)

Příspěvek od (Dudek) »

Ahoj, na maskování „oken“ používám toto:
art-masking-fluid-75ml.jpg
Je to tekutina která rychle schne, dá se nanášet štětcem a vytvoří takový gumový povrch. Pak stačí na kraji nadzvednout, například jehlou a celá vrstva se „sloupne“ dolů. Dá se koupit v obchodech, které se specializují na prodej malířských potřeb.
(Dudek)

Příspěvek od (Dudek) »

…takže zase drobný pokrok :) …lak, obtisky a wash…bohužel jsem musel přehodnotit svůj záměr udělat stroj KLDR :( – ukázalo se, že obtisky, které mám k dispozici jsou moc velké :evil: a tak jsem nakonec udělal stroj v barvách SSSR
Označení číslem 22 nemám nijak doloženo, takže jsem zároveň postavil taky svůj první „what if“ model :D .
Stavba21.jpg
Stavba22.jpg
Stavba23.jpg
Stavba24.jpg
Stavba25.jpg
Michael Skočil

Příspěvek od Michael Skočil »

Pěkný. To byly velký ty čísla ode mne? Mohls napsat, poslal bych menší.
(Dudek)

Příspěvek od (Dudek) »

Ne,ne, čísla jsou v pohodě, ale velký byly výsostný znaky. Jeden jsem zkoušel a bylo to jako pěst na oko - škoda.
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

(Dudek) píše:Ahoj, na maskování „oken“ používám toto:
art-masking-fluid-75ml.jpg
Je to tekutina která rychle schne, dá se nanášet štětcem a vytvoří takový gumový povrch. Pak stačí na kraji nadzvednout, například jehlou a celá vrstva se „sloupne“ dolů. Dá se koupit v obchodech, které se specializují na prodej malířských potřeb.
Čím ten štětec pak čistíš?
(Dudek)

Příspěvek od (Dudek) »

Nechám ho zaschnout až do gumovité konzistence, pak ho chytím prstama a tu hmotu normálně stáhnu dolů. Je potřeba odhadnou ten moment, kdy už to není tekutina, ale taky to není úplně tuhý – to už pak dolů nejde. Jasně že jde dolů taky několik vlasů z toho štětce, ale používám ten nejlevnější co se kupuje dětem do školy.
Hudy

Příspěvek od Hudy »

Dával si do modelu aj závažie? lebo ja neviem či mám dať alebo nie. Máš to pekné ;)
Na stole: MiG-15bis 1/72 Eduard Z-42M 1/72 Hobby boss
Hotovo: Ju 87 B2 stuka 1/72 Revell F6F-5 Hellcat 1/72 Eduard Me-262 A-1a "Schwalbe"

"Podla zákonov arodynamiky by čmeliak vôbec nemal lietať. Lenže čmeliak zákony aerodynamiky nepozná, a preto lieta." Igor Sykorsky

Člen ŠTĚTEČKOVÉ GALAXIE č.47
(Dudek)

Příspěvek od (Dudek) »

Závaží jsem nedával, ale rozhodně ho doporučuju. Model sice stojí, ale je to jen taktak, stačí fouknout a je „na zadku“ .
(Dudek)

Příspěvek od (Dudek) »

Tak konečně dobojováno a hlásím HOTOVO :D .
Hotovo1.jpg
Hotovo2.jpg
Hotovo3.jpg
Hotovo4.jpg
Hotovo5.jpg
Hotovo6.jpg
Hotovo7.jpg
Hotovo8.jpg
Omluvte, prosím, kvalitu fotek.
Merlin

Re: Mil Mi-2, 1/72, Intech - HOTOVO

Příspěvek od Merlin »

Pekny model, len je skoda nekvalitneho "skla" mozno si ho mal skusit vylestit alebo nahradit acetatom.
Zabudnite na dokonalosť, zoberte kus plastiku a vdýchnite mu život...
(Dudek)

Příspěvek od (Dudek) »

Díky :) , jen dotaz začátečníka: čím vyleštit a kde se dá sehnat ta acetátová kabinka :?:
Michael Skočil

Příspěvek od Michael Skočil »

Teď už bych to neleštil. :) Leštit můžeš lecsčíms. V první řadě to chce opravdu pěkně brousit jemným smirkem, abys neleštil rýhy jako po brusli.
Já když mám odřené, nebo zmatnělé sklo, vezmu to smirkrm 2500 pod vodou, pak vezmu zubní pastu ( levnější verze) nebo leštěnku od Gunze nebo Tamky a flanelem to leštím.(dražší verze)
Nebo teď docela rád používám a to nejen na kabiny tohle. To leští velice pěkně. http://www.modelbox.cz/product_info.php ... ts_id=3027" target="_blank
Taky leštící kotoučky do vrtačky jsou super.
Já pak ještě průhledný díly namočím do laku Future, někdo používá Sidolux, nechám to přikryté nějaký víčkem aby to uschlo.
Pak je to fakt pěkně průhledný.
Acetát, ten buďto máš rovnou ve stavebnici originál, nebo si ho musíš vyrobit (vymáčknout) z takové té hmoty co se do mí balí různý věci jako sluchátka, pam. karty, nebo odlitky Aires. To ale nejdřív musíš vytvořit nějaké kopyto, podle kterýho se to vymačkne. Tady je to myslím pěkně popsaný.http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=19&t=17542" target="_blank
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“