Schimmwagen type 166, 1:48, lepty Eduard, zbarvení US kořistní (tmavě žlutá, zelená)
Kübelwaggen Type 82, 1:48, zbarvení JG 3 (tmavá žlutá, hnědá, zelená)
Kettenkraftrad 1:48, zbarvení tmavě žlutá nebo, a to raději, panzer grau, když v základní tmavě žluté budou oba předchozí modely, ale nemám dekály. I když si říkám, že podle registračky to stejně nikdo nepozná...
Při přípravě jsem si uvědomil, že Tamiya nejsou jen skvělé modely, ale i nářadí, barvy, modelářské chemie a doplňkový sortiment ...
Naposledy upravil(a) Lesný Ladislav dne 12 říj 2025, 13:08, celkem upraveno 1 x.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Lesný Ladislav píše: ↑03 srp 2025, 14:19
...............Při přípravě jsem si uvědomil, že Tamiya nejsou jen skvělé modely, ale i nářadí, barvy, modelářské chemie a doplňkový sortiment ...
Když Jarek dal fotky svého tmelení, říkal jsem si, že tohoto snad budu ušetřen. Nejsem. Takže tmelím a brousím... Chtělo by to nějaké udělátko. Používáte někdo vibrační brusku? Nebo alespoň brusku z elektrického kartáčku na zuby? Funguje to?
Já tedy tmelim co nejméně a z 99% vteřiňákem.
Pointa je v tom dát do spáry co nejmenší množství lepidla, aby
se nemuselo rozsáhle brousit. Dá se taky kombinovat s částečným omytím debonderem.
A na broušení používám tenké tyčinky pěnových brousitek různé hrubosti.