Střípky z Davidova stolu
Re: Střípky z Davidova stolu
Tak revelácké Tornáda mám dvě, tohle je inspirující 
Petr Schickl, prostý lepič...
- David Koktavý
Po dlouhé době se mi povedla nějaká ta presentace již delší dobu dokončeného modelu:
https://72insight.com/cs/cessna-a-37b-d ... 2-academy/ Nyní nás čeká deštivý víkend, tak očekávám zásadní progress na Kobře v rámci skupinovky ve vedlejším tématu
V mezičasech se mi třeba podaří pohnout i s Tornadem...
https://72insight.com/cs/cessna-a-37b-d ... 2-academy/ Nyní nás čeká deštivý víkend, tak očekávám zásadní progress na Kobře v rámci skupinovky ve vedlejším tématu
V mezičasech se mi třeba podaří pohnout i s Tornadem...
Prostě povedená vážka, Davide. 
- David Koktavý
Neodolal jsem, a stejně jako Patrik objednal Miga-23 od CP. Jelikož je stavebnice poměrně drahá a v kitníku by byla 100x dražší, šlo to hned na stůl i přes jiné nedodělané projekty.
Dojmy ze stavebnice jsou podle předpokladu zatím velice pozitivní. Kit vyžaduje pečlivost, trpělivost a rozvahu při stavbě, nebotˇ dílů co je potřeba slepit dohromady je více než by se u běžné 72 dalo očekávat a k tomu je ještě nutné připočíst plech s leptanými díly. Věřím, že použít a udělat vše tak jak se má, dostaneme ultimátní soutěžní model. Já stavbu pojal více na pohodu a větší rychlost s cílem dostat "vitríňáček" chybějícího typu ČSLA, proto některé drobnosti vynechávám a tak trochu ehm oje...á..vám
Zatím to mám v takovém stavu. Vstupy vzduchu jsou koncipovány velice chytře a umožnují dobře vyřešit rozhraní kamuflážní a interiérové barvy uvnitř.
Dojmy ze stavebnice jsou podle předpokladu zatím velice pozitivní. Kit vyžaduje pečlivost, trpělivost a rozvahu při stavbě, nebotˇ dílů co je potřeba slepit dohromady je více než by se u běžné 72 dalo očekávat a k tomu je ještě nutné připočíst plech s leptanými díly. Věřím, že použít a udělat vše tak jak se má, dostaneme ultimátní soutěžní model. Já stavbu pojal více na pohodu a větší rychlost s cílem dostat "vitríňáček" chybějícího typu ČSLA, proto některé drobnosti vynechávám a tak trochu ehm oje...á..vám
Zatím to mám v takovém stavu. Vstupy vzduchu jsou koncipovány velice chytře a umožnují dobře vyřešit rozhraní kamuflážní a interiérové barvy uvnitř.
Tý jo, tady se to s bednama rozjelo. 
A pak že je krize. Na modely se vždycky nějaká koruna najde. Jak říká můj kolega v práci: "Mám ty prachy nechat manželce a nebo si koupit karton cigaret?" 
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Davide hezký, já na Tebe teď budu čekat chvíli neb jdu dneska dělat výzbroj.-)
- David Koktavý
Však mně znáš, já se "zdržuju"... mixem barev. Takže zatím žádný posun 
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna barvy řeším, vůbec z toho nejmse happy, neumím takhle mixovat barvy tak jsem zvedav co s tím udělám.
barvy neřeším, bo na živo vypadají jinak, na fotkách vypadají jinak a v pistoli taky vypadají jinak 
Davide, čím máš zavíčkovaný ty stříkačky?
Jsou to zátky na stříkačky, Libore, např. https://www.mediwork.cz/kombi-zatka-kd- ... s1EALw_wcB
Zdendo, díky za info. Příležitostně mrknu do zdravotnických potřeb. Btw, jak dlouho pak vydrží barva v té stříkačce? Dny, týdny, měsíce,....?
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Pěkně Dajvo.
Že by za 14dní na klubovce?
Já mám ve stříkačce naředěné barvy a zavřené scvaklou jehlou a drží furt popř stačí doředit
Že by za 14dní na klubovce?
Já mám ve stříkačce naředěné barvy a zavřené scvaklou jehlou a drží furt popř stačí doředit
- David Koktavý
Koukám, že už jsem dlouho nic nesepsal. Forum pravidelně sleduji, ale jako obvykle na tuhle část modelařiny, přispívání na forech a prezentace mi jaksi nezbývají kapacity všeho druhu. Pokusím se to tedy trochu napravit.
Po dokončení Bf-109 F od Edy jsem dále dokončil verzi G6 od Tamky a v rámci nadšení do 109 jsem se pustil do Bf-109 G2 od Finemolds + AZ-Model. Kromě uvolnění kitníku pro další Edy to mělo za cíl získat zkušenost a objektivně porovnat stavitelnost dostupných stavebnic 109 na trhu. (Nyní mne chybí snad jen už 109 G10 od Revellu).
Tohle je AZ model (nyní už odekálovaná rumunskými znaky)
Dále fotky FM. Jedná se o finský stroj, kde jsem původní LFW kamufláž nahrubo naznačil a přestříkal lehce upravenými odstíny, tak jako v reálu. Obě Bf-109 odpočívají odekálované a zalakované. Nyní se věnuji jinému velkému projektu a o tom zase příště
)
Po dokončení Bf-109 F od Edy jsem dále dokončil verzi G6 od Tamky a v rámci nadšení do 109 jsem se pustil do Bf-109 G2 od Finemolds + AZ-Model. Kromě uvolnění kitníku pro další Edy to mělo za cíl získat zkušenost a objektivně porovnat stavitelnost dostupných stavebnic 109 na trhu. (Nyní mne chybí snad jen už 109 G10 od Revellu).
Tohle je AZ model (nyní už odekálovaná rumunskými znaky)
Dále fotky FM. Jedná se o finský stroj, kde jsem původní LFW kamufláž nahrubo naznačil a přestříkal lehce upravenými odstíny, tak jako v reálu. Obě Bf-109 odpočívají odekálované a zalakované. Nyní se věnuji jinému velkému projektu a o tom zase příště