1/72, Bf 109E-1, SH
Re: 1/72, Bf 109E-1, SH
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
- David Koktavý
No ještě bych to konfrontoval s fotkou, ale jestli jim ujely proporce, tak do háje, jakých chyb se ještě na modelech dočkáme
Jinak pěkná stavba. Ta kabinka koukám nepasuje na 100% nikomu, ale je to řešitelné...
Jinak pěkná stavba. Ta kabinka koukám nepasuje na 100% nikomu, ale je to řešitelné...
Zajímavý fotečky jsem našel. Zajímavý je, že Krug utekl v Kanadě ze zajateckého tábora v dubnu 1942 a dostal se až do USA. Byl zadržený v San Antoniu a v květnu poslán zpět do Kanady. Majitel restaurace v Detroitu co Krugovi pomáhal na útěku dostal doživotní trest ve vězení.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Druhá strana
Jinak doplním Filipa:
Leutnant Hans Krug z 5. staffel/Jagdgeschwader 26 pózuje u svého stroje Messerschmitt Bf-109E-1, WNr. 3413 poté co obdržel Železný kříž. Bitva o Francii, konec května 1940.
Krug patřil k veteránům Velké války. Na frontě létal krátce na jaře 1918. Zúčastnil se i Španělské občanské války v řadách Francova letectva. Zde dosáhl svého prvního sestřelu. V době Bitvy o Francii mu bylo již 40 let, ale přesto patřil k nejúspěšnějším pilotům 5. staffel. Když Francie kapitulovala měl na kontě 4 potvrzené a jeden nepotvrzený sestřel. V Bitvě o Británii přidal dalších 5 sestřelů a stal se jediným pilotem 1. světové války, který dosáhl statusu esa ve 2. světové válce. Válka pro něj skončila, už ve funkci staffelkapitäna, 7. září 1940 když byl nad Anglií sestřelen v boji se Spitfiry a padl do zajetí.
A upřesním, že Filip si jej spletl s Lt.Peterem Krugem.
Jinak doplním Filipa:
Leutnant Hans Krug z 5. staffel/Jagdgeschwader 26 pózuje u svého stroje Messerschmitt Bf-109E-1, WNr. 3413 poté co obdržel Železný kříž. Bitva o Francii, konec května 1940.
Krug patřil k veteránům Velké války. Na frontě létal krátce na jaře 1918. Zúčastnil se i Španělské občanské války v řadách Francova letectva. Zde dosáhl svého prvního sestřelu. V době Bitvy o Francii mu bylo již 40 let, ale přesto patřil k nejúspěšnějším pilotům 5. staffel. Když Francie kapitulovala měl na kontě 4 potvrzené a jeden nepotvrzený sestřel. V Bitvě o Británii přidal dalších 5 sestřelů a stal se jediným pilotem 1. světové války, který dosáhl statusu esa ve 2. světové válce. Válka pro něj skončila, už ve funkci staffelkapitäna, 7. září 1940 když byl nad Anglií sestřelen v boji se Spitfiry a padl do zajetí.
A upřesním, že Filip si jej spletl s Lt.Peterem Krugem.
Njn, mají to blbě v tom Kageru a já to opsal a neověřil si to z více zdrojů.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
- David Koktavý
Tak vše až na znak "S" se mi zdá OK. Toho znaku je škoda, je vidět že člověk musí být furt ve střehu 
Njn, sice mám ještě jedny S, ale nebudu to hrotit. Proto moc nevyhledavám fotky předlohy... bo je stejně většinou najdu až když je pozdě.