Zdravím,
S dovolením si založím stavební chlívek pro můj další model. Jedná se o Bayraktar od Clear Prop v měřítku 1/48. Je to celkem prcek, tak doufám, že stavba půjde rychle od ruky.
Pokud by někoho zajímal pohled do krabičky, tak se může podívat zde: https://clearpropmodels.com/cp_4809
TB.2 UAV - Clear Prop 1/48
Re: TB.2 UAV - Clear Prop 1/48
Tohle musím sledovat. 
- Olda Homola
Re: TB.2 UAV - Clear Prop 1/48
Včera večer jsem se pustil do stavby a první "špek" přišel hned v prvním kroku a to při lepení podvozkové šachty. Šachta jako taková je ze 4 dílků, ale vše sedlo naprosto přesně bez nutnosti přibrušování. Komplikace nastala při lepení nůžkového mechanismu zatahování podvozku (díly C1, C10 a C11). Díly C10 a C11 se k C1 lepí "natupo" a to při velikosti styčné plochy nula, nula nic jde dost blbě. Navíc jsem dost bojoval s umístěním, aby vše sedlo tak jak má. Asi po 10 minutách pokusů s umístěním, nakloněním jednotlivých dílků jsem pro doladění použil podvozkovou nohu a k ní jsem dílky dopasoval. Kdybych toto použil hned ušetřil bych pár minut času, ale hlavně velké nervy při neustálém ladění polohy dílků.
Postřeh č.1 Při lepení dílů C1, C10 a C11 použít pro jejich správné umístění podvozkovou nohu