Dodělávky restů let minulých

Builds in progress
Tom

Dodělávky restů let minulých

Příspěvek od Tom »

Za poslední desetiletí se mi tu nahromadilo docela dost rozestavěných kousků. Prostě malá noční můra a už mě to docela přestalo bavit a rozhodl jsem se jí konečně zbavit. Nechci načínat zas něco dalšího, dokud tohle bude strašit. :?
01_DSCN0439.jpg
Bylo by tu pomalu ke dvacítce spitů, většinou prvních průzkumáků a prototypů, něco Wildcatů, párek Fokkerů XXI, Curtis P-36 Hawk, Lublin XIII, pár FW 190 a Bf 109, ve čtvrtce MiGy 17, 19 a 29 a skoro čtvrtka Fiat CR.32. Člověk dostane nápad, začne a najednou do toho něco vleze a potom už není čas. Asi to zná víc lidí.
Jako první se mi podařilo dorazit Fokkery, oba jsou vykopávky, fin je ex-Frog vylepšený alternativními díly MPM/Special Hobby, Dán je PM Model, taktéž s využitím pár alternativních dílů.
02 DSCN0442.JPG
Původně fokříci vypadali takhle. Docela změna, co?
DSCN0288.JPG
V dohledné době, pokud to čas dovolí díky dovoleným, bych rád dotáhl do konce čtvrtkovou devětadvacítku, měla být hotová do páru s jednadvacítkou erkou download/file.php?id=12223&mode=view do května 1997, taky nebyla.

Jako další zkusím dotáhnout do vítězného konce tři Spitfiry - dva průzkumáky PR IX a PR XIX a jednu Mk.XII, P-36 a Lublin XIII.

Spitfire PR Mk.IX
03 DSCN0443.JPG
Spitfire Mk.XII
05 DSCN0448.JPG
a je z téhle stavebnice.
04 MN Spit XII.jpeg
Spitfire PR Mk.XIX
06 DSCN0450.JPG
a ten je z téhle. To jen pro představu, jak dlouho se na některé práší...
10 Obraz1.jpg
P-36, kříženec: AZ P-36G -trup a pár dalších dílů, které se nepoužijí / původní Směr a co se hodilo z vrakoviště, výškovky ze starého Revellu P-40E prakticky bez úprav, motor je z La-5FN původních Kovozávodů + přední část motoru vybroušená z reliéfu originálního dílu, směrovka nová z destičky. Prostě sochařina. Bude z něho americký strakáč.
07 DSCN0452.JPG
A Lublin XIII, trochu exot v našich končinách, tahle stavebnice je taky kapitola sama o sobě, forma jako bábovička - reliéf jen z jedné strany u většiny dílů, spíš taková skoro vakuforma.
08 DSCN0454.JPG
A to by teď bylo pro léto tak zrovna akorát. :hurray:
Olda Homola

Re: Dodělávky restů let minulých

Příspěvek od Olda Homola »

nu, pán je masochista :shock:
Za co pykáš tak strašlivým trestem? :o
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Tom

Příspěvek od Tom »

:grin:
Ale ne, nepykám, jen mě štve nedostatek času a jak mi to trvá dlouho. Nemám rád práci neustále přerušovanou, bohužel okolnosti mě k tomu dost často nutí. A rád si postavím něco jiného, než nabízí krabička, nebo když zbydou alternativní díly vykoumat využití. Proč ne? Dnes jsou možnosti úplně někde jinde.
:-D
Naposledy upravil(a) Tom dne 11 črc 2021, 10:41, celkem upraveno 1 x.
Tom

Příspěvek od Tom »

Po DVACETI ČTYŘECH letech skoro hotovo, taky se zub času podepsal. Ještě dolepit palivovou nádrž, rakety a nějake zašpinění. Ale jinak ji už můžu vyřadit z repertoáru.
29-02 DSCN0474.JPG
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Ten Spit Mk.XII od M News je ťažká divočina (pritom kto ma pozná, vie, že nie som prieberčivý). Kúpil som ju cez inzerát a výlisky som sklamaný hneď aj vyhodil. Nechal som si len krabicu s boxartom a dekály. Neskôr sa mi podarilo zohnať dvanástku od Swordu. To je už iná trieda. Zatiaľ čaká v kitníku, kým na ňu dostanem chuť.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Tom

Příspěvek od Tom »

Když už jsem dvanáctku tenkrát načnul (a i ty další), tak ji dodělám. Ale byla to fuška ji dostat do rozumné podoby, opravdu to byl hodně hrubý výlisek i na tehdejší dobu a drobnější díly byly prakticky nepoužitelné, ty jsou nahrazené ze zbytků. Ani nevím, jestli Spitfira XII Sword vydal pod vlastní značkou, dělal ji asi na zakázku jen pro Xtrakit, mám tu dvě stavebnice ve skříni a je to skutečně jiná liga. Ale nejdřív chci dorazit tyhle všechny relikty, ať můžu začít s něčím zase od nuly a u prázdného stolu.
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Máš pravdu, tá dvanástka vyšla v prebale Xtrakitu, ale pre mňa to je aj tak Sword. Ospravedlňujem sa za zavádzanie.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Tom

Příspěvek od Tom »

Omluv netřeba :D
vždyť je to jejich výroba a i na krabičce je to poctivě uvedeno. Čert ví, jaké jsou smluvené podmínky, že se od té doby třeba v reedici nebo i pod vlastní značkou znovu stavebnice neobjevila.
Jdu šplejchnout trochu barvy na starou dvanáctku ať popojedu.
Tom

Příspěvek od Tom »

První nástřik stařenky
XII 01DSCN0477.JPG
Petr Zenga Vaňák

Příspěvek od Petr Zenga Vaňák »

Pěkný, resty je potřeba dodělat =D> Taky jsem si řekl, že musím dodělat co nejvíc restů z minulosti, ale když já u toho ještě rozvrcu něco navíc :) :) :)
Tom

Příspěvek od Tom »

Něco z kříženého Curtise P-36, Trup AZ, křídlo Heller/Směr, výškovky Revell P-40 (sedly bez problémů), recyklace jak má být 8-[ ,
H75 01DSCN0481.JPG
dokonce je na fotce vidět víc než pouhým okem, motor z KP Prostějov La-5FN 1986/č.24 plus vybroušená přední část z originálního dílu Heller/Směr,
H75 02DSCN0483.JPG
zkusím to udělat jako tenkrát v Americe, přes stříbrný povrch natáhnout ručně pruhy. Použiju Agamy s trochou starého matného laku. To jsem zvědavý, jak to dopadne. :lol:
Olda Homola

člověče, Ty jsi šílenec :lol: ;-I
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

Tom

Příspěvek od Tom »

Šílenec snad ani ne, vždyť zdoláváním nepředstavitelného z nějaké skoro opice vznikl člověk.
:oops:
Holt jsem asi z generace, kdy se bastlilo z toho co bylo a mám tu ještě pár vakuforem a starých MPM short runů. Taky na ně dojde. Aspoň na některé, na Aero A-300 určitě, krásný stroj.
:grin:
Ale už se těším na oddechovku v podobě plachťáků Blaník, Luňák, Antonov A-7, Gribovskij G-11, všechno je pár dílů.
:gift:
A ještě na mě vybafla rozdělaná čtvrtková Su-25. Na tu jsem opravdu zapomněl.
Potěš koště.
:-&(
Olda Homola

nu,
obdivuji Tě. Já bych na to neměl ani um, ani trpělivost.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

Tom

Příspěvek od Tom »

Ale zase to nepostavím jako opravdu špičkoví modeláři, k tomu mám, bohužel, daleko, takže jen do vitríny s chybkami a dalšími nedokonalostmi. A když je to starší stavebnice, dříve ani ne za stovku, dneska nová pomalu za litr, je to tak trochu výzva a možnost něco si vyzkoušet, nebo jen tak pro srandu králíkům, jak se někde říká. Třeba historické vakuformy dneska stavět je s nabídkou různých profilů, resinů, leptů a alternativních dílů z různých stavebnic atd. až na první fázi vybroušení dílů, úplně v pohodě, poslední Eduard to opravdu není. Co na tom, je to hlavně relax, o nic jiného v mém případě nejde a když se to až tak nepovede, pošlu to někam dál. Případně můžou ty moje pokusy někoho dalšího a šikovnějšího inspirovat a udělá to mnohem lépe.
:white:
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“