Teď ještě najít motivaci na dalšího nudného špitfajra
Pravidla & podklady
1.12. 2025- 31.12.2026
Re: Pravidla & podklady
Průletem kitníkem nalezena čtvrtková osmička od Edy a pětka od Airfixu + dvaasedmová Mk.XXI od Edy (a někde by tu měla být i malá jednička od Airfixu, pokud už jsem ji někomu nedal)
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Hele, kluci. Co myslíte, jakou barvu mají mít nohy? Eda udává barvu spodních ploch, já mám Brity zafixované vždy v hliníku.
Tohle je taky téma na román.
První jedničky přímo z výroby by měly být v hliníku, ale se změnami barev spodních ploch to u jednotek a později asi i u čerstvě vyrobených mašin rovnou přetřeli nařízenou barvou spodku dle aktuálního nařízení, jsou fotky podvozkových noh jedné bílé a druhé černé včetně disků kol, azure blue a podobně, včetně pneumatik. Ale jako ve všem v případě spitů nic neplatí na 100%, jedině mít fotku. Aspoň k tomuhle názoru jsem po letech dospěl.
První jedničky přímo z výroby by měly být v hliníku, ale se změnami barev spodních ploch to u jednotek a později asi i u čerstvě vyrobených mašin rovnou přetřeli nařízenou barvou spodku dle aktuálního nařízení, jsou fotky podvozkových noh jedné bílé a druhé černé včetně disků kol, azure blue a podobně, včetně pneumatik. Ale jako ve všem v případě spitů nic neplatí na 100%, jedině mít fotku. Aspoň k tomuhle názoru jsem po letech dospěl.
Pěkný, to tu mám ještě spity/seaspity od Hasegawy, Fujimi, Revellu, Pavly (jen jeden Sea), Směru, Airfixu, Academy, MPM, Swordu, plus poslední desetiletí (?) výkřiky AZ/KP, SH, Eduard, IBG, klony původních KP nepočítám, ale jako zdroj náhradních a alternativních dílů dobrý. Od Merlinů po Griffony. Měl jsem i Ventury.
Výrobci jsou nějak rychlí...nebo já nestíhám.
Jen jestli to nebude nějaká úchylka.
Asi to budu muset přehodnotit a protřídit. Tenkrát něco stálo stovku a dneska skoro litr.
- Olda Homola
Tome,
a Seafire XVII od Swordu máš?
a Seafire XVII od Swordu máš?
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
To bych se styděl, mám, dokonce vacu kabinky od Roba Tauruse jsou podle mé zakázky https://kitforum.cz/viewtopic.php?p=145 ... rus#p14599.
Čistě teoreticky mám celou řadu 1-47 plus Spiteful/Seafang většinou v krabičkách. Do drápů se mi nedostal snad jen prototyp původního spita K5054. Toho kromě Pegasu a CMR snad nikdo nedělal. Další prototypy se dají s větším či menším úsilím vysochat z dostupných kousků a přebytečných dílů.
O což se zjevně snažím.
P.S. Hradecký lev 17.1.26
Čistě teoreticky mám celou řadu 1-47 plus Spiteful/Seafang většinou v krabičkách. Do drápů se mi nedostal snad jen prototyp původního spita K5054. Toho kromě Pegasu a CMR snad nikdo nedělal. Další prototypy se dají s větším či menším úsilím vysochat z dostupných kousků a přebytečných dílů.
O což se zjevně snažím.
P.S. Hradecký lev 17.1.26
Díky, super. Můžu to komplet slepit svařovákem a stříknout naráz.Tom píše: ↑10 pro 2025, 17:41 Tohle je taky téma na román.
Ještě k Seafirům, mám tyhle: V téhle edici nevystříhali z rámečků díly, co se nepoužijí.
- Olda Homola