Mr. Paint - Aqua Color

Nové barvy

Painst and varnishes, airbrush guns
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Mr. Paint - Aqua Color

Příspěvek od Skřivan »

V Bratislavě se Vacátkovi podařilo nějakým způsobem z Reného vymámit nějaké nové barvy https://mrpaint.sk/farby/Aqua%20colors. Erudovanější postřehy se určitě někde objeví, tak co jsem tak vyzkoumal já.
Ačkoliv jsou to barvy "Aqua" dají se ředit v podstatě vším. Na výstavě jsme zkoušeli Leveling Mr.Color, destilku a aceton. Ani v jednom případě se barvy nezdrcly a krásně držely strukturu.
Já jsem je dnes zkusmo stříknul a ředil origo ředidlem, levelingem Mr. Color, modrým ředidlem Mr. Color a X-20A. Ředění vodou jsem do pistole nezkoušel, nějak k tomu nemám důvěru.
Vzhledem k tomu, že jsem dával jen kapku a k tomu ředilo, tak poměry ředění nejsou stejné, ale v podstatě se s každým ředidlem dá krásně stříkat.
Barvy vůbec nesmrdí a budou vhodné rp ty co nebudou chtít smrdět doma :grin: :grin: a jsou v lahvičce s kapátkem, takže dávkování barvy do pistole je velice přesné a příjemné. Jen asi kdo si bude chtít barvu naředit mimo ve větším množství si vršek bude muset odšroubovat, ale to už jsou jen takové drobnosti, jinak si myslím, že je velice zajímavý počin a hlavně neuvěřitelný. Barva která jde ředit v podstatě čímkoliv :shock:

V neděli byl na výstavě i Pepa Choreň a o nových barvách jsme se trošku bavili a říkal, že stříbrná na štětec je super. Prý se krásně rozlévá a na pístnice a tak super.
Přílohy
1 - originální ředidlo, 2 - Leveling, 3 - Thiner Mr.C, 4 - X20A
1 - originální ředidlo, 2 - Leveling, 3 - Thiner Mr.C, 4 - X20A
Leveling Mr. Color
Leveling Mr. Color
Thiner Mr. Color
Thiner Mr. Color
X-20A
X-20A
Kapátko ve víčku
Kapátko ve víčku
Natíráno štětcem. Levá část je neředěno, pravá s přidáním origo ředidla
Natíráno štětcem. Levá část je neředěno, pravá s přidáním origo ředidla
Ředěno originálním ředidlem MRP AT - MRP- Aqua THINNER 125ml
Ředěno originálním ředidlem MRP AT - MRP- Aqua THINNER 125ml
V neoznačené lahvičce je hustší barva pro natírání štětcem. V označených lahvičkách je barva malinko řidší než černá.
V neoznačené lahvičce je hustší barva pro natírání štětcem. V označených lahvičkách je barva malinko řidší než černá.
Naposledy upravil(a) Skřivan dne 09 pro 2025, 18:15, celkem upraveno 2 x.
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
ujík

Re: Mr. Paint - Aqua Color

Příspěvek od ujík »

Tak někdy vyzkoušíme a uvidíme. :-D Uhu je foukaný tímhle?
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Né ještě klasika - pan Barvička.
Sky chci vyzkoušet na Spitu dvanáctce. :-D
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

Já to zkoušel a nějak se s tím nezžil.
Stříkání jako takové bez problémů, povrch super, ale prostě mi to neschne a barvy se otírají.
A to jsem speciálně pro tento účel nosil rukavice.
Dokonce se mi to setřelo i z barvy nastříkane na Gunze podklad - kódy a seriál na Tempesta.
A to jsem to ředil origo ředidlem, což je hodně podobné Isopropylalkoholu.
Mrzí mě to, vkládal jsem do těchto barev velké naděje.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
RED HONZA

Příspěvek od RED HONZA »

Olda Homola píše: 09 pro 2025, 19:51 Já to zkoušel a nějak se s tím nezžil.
Mrzí mě to, vkládal jsem do těchto barev velké naděje.
Mám stejnou zkušenost Oldo.
Nadšen, jako novinku ihned pořídil, vyzkoušel a vrátil jsem se zpět k smradlavým.
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
ujík

Příspěvek od ujík »

Hmm, tak to asi zkoušet nebudu. :-D Ale mluvíte o té nové generaci co se teď objevili, nebo o těch prvních?
RED HONZA

Příspěvek od RED HONZA »

Nová formula.
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
Olda Homola

O té nové.
Bohužel.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Věděl jsem, že se Erudované ohlasy objeví.
Mě to tedy zaschlo poměrně rychle, ale je fakt, že jsem je nezkoušel ohmatat, tak dnes zkusím.
A ono na výroku "Co nesmrdí nefunguje" zvlášť u barev na plast asi něco bude :lol:
Jsem zvědav jak dopadnu na Spitovi se SKY. Ředil budu levelingem. :-#
Daniel Křivánek
8-)
Obrázek
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Tak mi to nedalo a zkusil jsem barvy prstem ošudalat. Překvapivě "nejlépe" šla dolů při použití origo ředidla, pak X-20A. Leveling a modré ředidlo drží poměrně dobře. Černou, kterou jsem natíral štětcem se ani nehla.

Já mám jasno - zůstávám u svých barviček od obou pánů :lol:
Přílohy
1 - originální ředidlo, 2 - leveling, 3 - modré Mr. Color, 4 - X20A, 5 - štětec
1 - originální ředidlo, 2 - leveling, 3 - modré Mr. Color, 4 - X20A, 5 - štětec
Daniel Křivánek
8-)
Obrázek
Olda Homola

Já přešel na Gunze Hobby Color.
Má to vlastní ředidlo a lze to říznout vodou.
Zjistil jsem totiž, že nejsmradlavějši v procesu stříkání je Leveling.
Pro Gunze C jsem jej úspěšně nahradil Dowanolem s nižším zápachem.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

ujík

Příspěvek od ujík »

Háčka jsou prostě nejlepší. ;-I
Olda Homola

Njn. Akorát řada odstínů chybí...
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Nedávno som pri príprave na striekanie OG na moje Huriky, čo staviam slimačím tempom už skoro rok, zistil, že moja Tamiya XF-82 zhrudkovateľa. Pri pokuse objednať bola všade len na objednávku (nie skladom), tak som si povedal, však čo - vyskúšam nové "vodovky" od Reného. Žiaľ e-shop, z ktorého som ich objednal, má zazmluvnenú nejakú extra nespoľahlivú kuriérsku spoločnosť (doteraz som si myslel, že najhoršia je DPD), tak mi zo skladu, vzdialeného cca. 25km cestoval balíček 2 týždne. Keď farbičky dorazili (pridal som si aj DE, lebo tá sa musí u Tamiyí miešať a pomaly mi dochádza), plný nádeje som vytiahol nádobíčko na striekanie. Žiaľ bolo to sklamanie. Farba síce išla nariediť 96%-ným potravinárskym liehom, čo je moje obľúbené riedidlo, ale striekanie bolo utrpenie. Najprv som skúšal striekať Hansou 581, tryska 0,3, ale bieda, išlo to rovnako nanič, ako s farbou Revell Aqua - skoro nijak. Tak som vytiahol Fengdu, ktorá má pri rovnakom rozmere trysky, iný uhol stúpania ihly, preto s ňou Revell Aqua ide pomerne pohodovo striekať... Bolo to už o niečo lepšie. Po nastriekaní plochy sa však vytvárali mapy, škvrny - striedali sa lesklé a matné plochy (mimochodom toto sa mi robí aj s Gunze H, preto ich používam len zriedka) . Navyše som zistil, že odtieň OG je o poznanie tmavší, ako XF-82. Po tomto zistení som otvoril aj flaštičku s DE, rozmiešal a štetcom vyskúšal namaľovať kúsok plochy... DE je zas o poznanie svetlejšia, ako napr. Gunze H 72. Po tomto som ešte vyskúšal riedenie s X20A a Gunze riedidlom na H-áčka. O niečo lepšie, ako s liehom, ale povrch omnoho lesklejší, a hlavne lepkavý, čo mne nevyhovuje. Farby som po tomto zbalil a odložil. Zostávam prednostne u Tamiyí.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Barvy a laky, stříkací pistole, stříkání“