Podarilo sa mi dokončiť osudný stroj pilota, spisovateľa, humanistu Antoine Marie Jean-Baptiste Roger, comte de Saint-Exupéry - Antoinea de Saint-Exupéryho. Dokončil som ho práve včas, aby mohol byť na našom klubovom stole v Mošoni.
Model vznikol prestavbou z Easy Kitu 1/72 od Hobby Bossu - P-38L-5-LO (No.80284). Prestavba spočívala v úprave prednej časti trupovej gondoly (odstránenie hlavní, vyrezanie a zasklenie okienok pre kamery), úpravy krídla (odstránenie výstupkov a náznaku aerodynamických bŕzd). Do kabíny som doplnil len pútacie pásy z Tamyia pásky a drôtikov, krabice batérie a rádia za pilotom. Farba namiešaná zo sivomodrej XF-18 a bielej XF-2 (50/50) + postrašenie svetlosivou. Šachty, podvozok Neutral Grey.
Lockheed F-5B-1-LO Lightning, 1/72 Hobby Boss (konverzia)
Lockheed F-5B-1-LO Lightning, 1/72 Hobby Boss (konverzia)
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
-
Michal Vyparina
Re: Lockheed F-5B-1-LO Lightning, 1/72 Hobby Boss (konverzia)
Pěkný kousek. Jak se tohle staví?
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Díky Michale!
Pokiaľ staviaš to, čo je v krabičke, tak by to nemala byť problémová stavba. Jediný problém je chýbajúce sacáky vzduchu do turbokompresorov, ale tie nie je problém dorobiť z kúska rámčeka.
Mám ešte jedného HB Lightninga v krabici, toho plánujem prestavať do verzie "H". Plánujem využiť pri tom diely z dvojkitu H/J od Hasegawy a vrak z H od Airfixu.
Pokiaľ staviaš to, čo je v krabičke, tak by to nemala byť problémová stavba. Jediný problém je chýbajúce sacáky vzduchu do turbokompresorov, ale tie nie je problém dorobiť z kúska rámčeka.
Mám ešte jedného HB Lightninga v krabici, toho plánujem prestavať do verzie "H". Plánujem využiť pri tom diely z dvojkitu H/J od Hasegawy a vrak z H od Airfixu.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Moc pěkné, Laco.
Já bych rád někdy tu jeho kamuflovanou F-5A....
vypadá to dobře.. 
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."