Spitfire V, Sword, 1:72
Spitfire V, Sword, 1:72
Spitfire Mk. Vc, BP955, J-1, 601. Sq., RAF, základna Luga, duben 1942. Tento letoun byl na Maltu dopraven 20. dubna na palubě letadlové lodě Wasp v rámci operace Calendar. Letoun používal Flt. Lt. Denis Barnham který byl velitelem letky u 601. Perutě. 21. Dubna sestřelil Ju 88 a poškodil Bf 109, ale nakonec byl nucen nouzově přistát kvůli přímému zásahu motoru. Na konci války měl na kontě 5 sestřelů, 1 sdílený 1 pravděpodobný a 1 poškozený letoun. Letoun nesl standardní středomořskou kamufláž. Vnitřní kanony byly vymontované, zůstaly po nich jen kryty.
- Olda Homola
Re: Spitfire V, Sword, 1:72
pěkně provedený model poněkud fádní kamo z Malty (škoda, že jsi nešel do nějakého "modráska" )
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
Já bych řekl, že vybraný dobře i dle historie stroje.
Letoun byl opraven a později u 185. perutě s označením GL-S(v pouštní kamufláži) na něm létělo i eso George Beurling. S označením X-A(v Malta kamufláži) u 229. perutě na něm 17. července 1942 zahynul F/Sgt. Ronald "Dusty" Miller.
Letoun byl opraven a později u 185. perutě s označením GL-S(v pouštní kamufláži) na něm létělo i eso George Beurling. S označením X-A(v Malta kamufláži) u 229. perutě na něm 17. července 1942 zahynul F/Sgt. Ronald "Dusty" Miller.
Pěkné. 
Pěkně čistě postavený model
. Já jsem tento kit taky lepil, ale nějak mi to celé nepasovalo a postupně jsem to vzdal a šoupl do krabice "na svatého nikdy".
Rozpracováno:
Yak-40 ČSA | Spitfire Mk.Ia| Spitfire Mk.Vc | Panzerkampfwagen I Ausf.B
Hotovo
Yak-40 ČSA | Spitfire Mk.Ia| Spitfire Mk.Vc | Panzerkampfwagen I Ausf.B
Hotovo
Pěkně postavený, s lesklými výfuky také bojuji. 
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná pětka