Honzovo rozpracováno převážně nevážně.
Na stole: Fw-190A-8 nebo 9 1/48 Eda
-
Michal Vyparina
Re: Honzovo rozpracováno převážně nevážně.
Možností je hromada, jak sám vidíš. Co podklad, to něco jiného. Vyber si jeden a podle něho stav. Hlavně ať tě to baví.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Lidi neblbněte, stejně z toho skoro nic nebude okem vidět, rozumím, jde o ten pocit, že je to dokonalé, ale vždyť jde hlavně o ten relax při stavbě. Teď mluvím jen a jen za sebe. 
Ahoj, máš samosebou pravdu, ale chystám se to prezentovat na soutěži, tak se abnormálně snažím. 
Tož na soutěž to musí být tip-top. Držím palce. 
Tak pomalu kokpit ještě dekály a matný lak. Jak stavím většinou Němce, tak nemám doma americké odstíny. Tak jsem to foukl C122 RLM 82, no a po olejích a drájbraši to vypadá takto.
Musím si trochu odpočinout od těch létajících potvor.
Tak lepit jeden večer něco jinýho mi pomohlo a pokračuji. Já nevím, že mě ti Eduardi vždycky něčím naserou. Začistit a nalepit táhlo deklů ostruhy byl mazec. A to světýlko v kořeni křídla jsem během odstraňování nálitku hledal snad desetkrát po zemi. Vždycky tak nadšeně otvírám krabici a vždycky během stavby a pak dekálování si říkám, že se na to vyseru a budu radši kupovat Airfix. Ten je tak nějak blbuvzdornější. Tyhle nové Eduardy mají tak dokonalý povrch, že každá minela je pak neopravitelná.
Mám ho v barvě. Ještě opravy a můžu se pustit do markingu.
- Olda Homola
Hezkyyyy 
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

Díky Oldo. Jsem zvědav, jak to dopadne, nemaje americký barvy, udělal jsem neutrál Grey z černé a bílé a Olive drab z černé, žluté a kapky dark earth
. Dělám si čipy do papírového návodu a zkouším. Ještě zkusím nějaký postšmejding, to jsem nikdy nedělal, člověk se pořád učí a doufá, že něco nepodělá.
- Olda Homola
A proč jsi nepoužil odstíny od výrobce?
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

jestli je to od oka míchaný, tak bych to nepoznal, ta zelená se mi líbí

"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
Protože jsem kolenovrt a Američany normálně nedělám. Navíc stejně nikdy nevíš, který výrobce to má nejlíp. Mám přestříkáno zesvětleným odstínem a nějaké odřeniny. Zítra se pokusím ten kov doplnit ještě o žlutou základovku a přesunu se dolů. Tam mi předstínování skoro zmizelo, tak to musím dohnat zpětně.
Honzo díky. Ono to záleží, jak to zrovna foťák vyváží a jak má kdo nastavený monitor, ale nekriticky se mi líbí taky. Navíc ještě budou filtry a washe a uvidíme pak.
Honzo díky. Ono to záleží, jak to zrovna foťák vyváží a jak má kdo nastavený monitor, ale nekriticky se mi líbí taky. Navíc ještě budou filtry a washe a uvidíme pak.
Nevím, jestli jsem to na té náběžce nepřehnal. To by asi musel proletět křovím tam a zpět.
Ošlapaná na křídle vypadá pěkně. Nábežka se leskne, tam je prd vidět.