Tak si zakládám chlíveček pro stavbu tohoto Spita. Druhý pokus v životě o letadlo v 1/32, snad to dám, neb první je Hurricane od FLY a leží nedodělaný v poličce
Proč Oldřich Kylar ? Protože se narodil 22.10.2022 v obci Červenka u Litovle, no a byl to strýc mé mámy.
Bude to Spitfire HF Mk.IXC, ML236, kód RY-M. S nějakým tím objasňováním mi pomohl Laco Nagy, za což mu děkuji
Na první fotce by měl být ten "jeho" Spitfire a na druhé fotce s manželkou Peggy.
Daniel Křivánek Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne. „Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
Mohu mít dotaz ? Mám v krabici H. Hurricane Mk.IID 1:32 Fly. Dnes jsem zaregistroval na modelfóru příspěvek v diskusi o modelech 1:32 Edy (str. 2608) : "Nicméně, tyhle Revelly a + další modely HB/TRMP v 1/32 považuju za příklad toho, jak zprasit trh (nebo Hurri od FLY to marně koukám do krabice, cože to je)". A nyní píšete, že Váš leží nedodělaný v poličce. Důvodem je přesnost modelu nebo obtížnost stavby? Případně jiné důvody? 2 celkem negativní příspěvky (i když u Vašeho tedy ještě nevím) v jednom dnu mne celkem zarazily, zvláště když recenze v Modeláři vyzněla veskrze pozitivně.. . Děkuji.
Já mám toho Hurricane Mk.IIC od Fly postaveného. Je to klasický shortrun. Je tam několik velkých resinů(i když pěkné) a není to prostě pro pohodovou stavbu. Rytí je mělké a je tam trochu málo detailů na povrchu na 1/32. Ale před pár lety nic lepšího nebylo. Dnes bych pro větší pohodu lepil Revella. Modelforum bych neřešil. Tam to bylo vždycky plný rozumbradů a skutek utek. Mezitím než oni vyřeší jeden nýtek, tak já už jdu do modelářského důchodu.
K tomu Hurricanu, u mě je to asi stavební náročnost, a tak nějak mě to přestalo bavit. Pohodová stavba to určitě není, měl jsem problém nacpat tam šachtu a nad to kokpit, ani nebudu psát jak jsem to tam doprasil aby to tam vlezlo . Pravděpodobně to , ale bude rukama Co bych mohl čekat, já více či méně zarytý dvaasedmdesátkář a u toho Hurricanu je víc dílů v kokpitu než má možná kdejaká lehčí dvaasedma Ale "někdy" to určitě dodělám