Novinky/New/Neu
Re: Novinky/New/Neu
Uvidíme, třeba to udělají příští rok a nebo vůbec.
- Olda Homola
Ahoj Laco,
to je na celý rok nebo jen počátek? Viděl jsem někde na FB, že tam měli avizo s novinkami, ale pouze první část roku
(ne tedy že bych od T. něco očekával, ale třeba P-38 v 72 by se hodil
)
Letošek zatím vypadá, že budu velmi bohatý modelář (žádné pořádné novinky v 72, mimo S/CS-199)
to je na celý rok nebo jen počátek? Viděl jsem někde na FB, že tam měli avizo s novinkami, ale pouze první část roku
(ne tedy že bych od T. něco očekával, ale třeba P-38 v 72 by se hodil
Letošek zatím vypadá, že budu velmi bohatý modelář (žádné pořádné novinky v 72, mimo S/CS-199)
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

-
Michal Vyparina
Tak já čekám jen na Armu a jejich Grumman F4F-3, I-16 typ 5 od Clearpropu nevěřím, že bude letos.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
No ešte podľa tohto výčtu by sa to mohlo tipovať na začiatok roku, ale tých civilných áut, ktoré som sem nedal, bolo aspoň 15, ale 10 určite, to by už bolo spolu s týmito novinkami veľa len na začiatok roku.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Co se týče 48 bojovky i klasické to odpovídá celoročnímu množství novinek co většinou mají.. I když oni většinou tasí plany na šidioce ne?
Tak čím pro letošní rok vyhrožuje Riedelovo:
https://www.specialhobby.net/2022/02/no ... den-1.html
https://www.specialhobby.net/2022/02/no ... den-1.html
- Olda Homola
nu dobrá,
tak letos přihodím PR Mosquito a Aero A-11/12.
tak letos přihodím PR Mosquito a Aero A-11/12.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Nie som síce veľký fanda SH, preto ma z ich noviniek zaujalo jedine Albacore. Mám v kitníku ich starší "šortran" (resp. MPM), ale som zvedavý na ten "New Tool". Ak budem chcieť prieskumného komára XVI, tak pôjdem radšej úpravou z novinky od Airfixu. Modely od nich sú pre mňa viac "user friendly". Aj napriek tomu, že sa z ich Dornierom 17Z trápim už vyše pol roka.
- Olda Homola
já si bohužel s Airfixy moc nerozumím a navíc, Fixí Mosquito má rozšířenou pumovnici, z toho čížka neuděláš bez
nějaký tý chirurgie.
Uvidíme, snad horší než Tamka to SH nebude.
nějaký tý chirurgie.
Uvidíme, snad horší než Tamka to SH nebude.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Máš pravdu Oldo - ak, by som robil to Mosquito (samozrejme Kučerovo), tak by som použil spodnú časť zo starého Airfixu, ktorý mi leží po nehode vo vrakovisku. Na SH sa mi hlavne nepáči tá nútená pribaľovaná "pridaná hodnota" v podobe leptov a rezinov, ktoré ja aj tak nepoužijem. Aj befko Emila som si kúpil až ako OT od Eduarda. Dodnes mi napríklad niekde vo vrakovisku leží nedotknutá planžeta z Buchóna (ak som ju už nevyhodil).
Tý přidaný resinový a leptaný hodnoty se neboj.. U Bf 109 žádna není.. a myslím si, že komár bude pojat podobně..
Já se na SH Komára těším, mi se některý poslední modely od nich docela líbí - P-40, Vrabec (i když v rámečku vypadá mnohem lépe, než když začneš díly skládat k sobě), i ten Bf-109, byť tam pro sebe zásadní posun proti Tamce nevidím). Prostě pokud se to "nelisuje" přímo v SH, tak jsou ty modely docela fajn.
- Olda Homola
tak uvidíme, třeba se letos dočkáme.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- Olda Homola
letošní (snad) novinky od ICM v 72
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- Olda Homola
"třiadvacítku" slibuje už delší dobu Clear Prop a na můj dotaz odpověděli, že v projektu budou pokračovat, termín vydání prý taky letos.
Tak uvidíme...
BTW: jak jsou na tom poslední stavebnice ICM stran kvality povrchu a sestavitelnosti?
Tak uvidíme...
BTW: jak jsou na tom poslední stavebnice ICM stran kvality povrchu a sestavitelnosti?
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1