Spitfire Mk.22 PK312 nebo PK315
Re: Spitfire Mk.22 PK312 nebo PK315
Mozem poprosit fotku zhora, nech vidim ake to ma tvary. Uvazujem ze do toho pojdem aj ja, len neviem ci kupit AZtko alebo Airfix...
Zabudnite na dokonalosť, zoberte kus plastiku a vdýchnite mu život...
Rozhodnutí zda Airfix nebo AZ je u mě jednodušší v tom, že mám na hromadě asi 3-4 kousky od AZ.
Pokud se ti chce ohlodat si zuby na shortrunu, abys věděl, jak na to, když se pustíš do něčeho náročnějšího, tak AZ je dobrý začátek.
Pokud tě děsí čas strávený nad šmirglem, otevřená tuba s tmelem, dorývání, přerývání apod., tak vem Airfix.
Jedna trojstavba zde: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a" target="_blank , ty poněkud hysterický komentáře a výlevy klidně ignoruj, opravdu to není tak hrozný.
Pokud se ti chce ohlodat si zuby na shortrunu, abys věděl, jak na to, když se pustíš do něčeho náročnějšího, tak AZ je dobrý začátek.
Pokud tě děsí čas strávený nad šmirglem, otevřená tuba s tmelem, dorývání, přerývání apod., tak vem Airfix.
Jedna trojstavba zde: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a" target="_blank , ty poněkud hysterický komentáře a výlevy klidně ignoruj, opravdu to není tak hrozný.
Pravda a zalité nýty musí zvítězit nad lží a preshadingem!!!
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ježiš to jsou děsný kecy tam.
to uz patri k modelforupojistovak píše:Ježiš to jsou děsný kecy tam.
Spíš k některým jeho přispěvatelům.
Jinak zpět k stavbě: po 3 dnech se mi vydrolil tmel na pravém centroplánu, takže chladiče musejí počkat...
Jinak zpět k stavbě: po 3 dnech se mi vydrolil tmel na pravém centroplánu, takže chladiče musejí počkat...
Aky tmel si pouzil? Ja mam poslednu dobu s Mr.White Putty len zle skusenosti, pouzivam uz len sekundove lepidlo alebo dvojzlozkovy tmel.
Ále miliput, jinak drží, až to pěkný není.
Tak zde je pokus o přilepení chladičů. Moc jsem se s tím nesral, neřešil jsem levou a pravou část mřížky (podle chlazení glykolu/oleje resp. glykolu/a intercooleru, předpokládám, že ho Griffon měl). Ještě dodělávám nasávání, opravím rytí, a spodek bude hotovej. (já z toho taky).
-
martinsticky
mám jednu otázku to modelaříš na tý hromadě bordelu
nebo co to je
ale pěknej spit
mám tolik temelínů že už nevím kdy je dostavím a jestli je vůbec postavím protože modelářský život je krátký
Zkoušel jsem to uklidit, ale nemohl jsem pak nic najít.
A vůbec, buď rád, že vynechávám ze záběru hrnek s asi dvouměsíční kulturou v logru.
A vůbec, buď rád, že vynechávám ze záběru hrnek s asi dvouměsíční kulturou v logru.
Uz to dostava tvar ako Spitfire 
P.S. Na jednej fotke mas Tempesta od Academy co som robil cez vikend, uz si ho skladal?
P.S. Na jednej fotke mas Tempesta od Academy co som robil cez vikend, uz si ho skladal?
No, zatím ne, zakousl jsem se na Tempesu VI, kterého překopávám z Hellera. Nějak se mi nedaří chladič oleje a sání v kořeni křídla. A tvarově se mi víc pozdává Heller, ale časem dojde i na academku.
Tak konečně i sacák je na místě. Trochu divně (čti křívě) jsem ho slepil, tak došlo i na tmel, ale nic nezvladatelného s miliputem.
Zvažoval jsem acetát, ale - krom leptů pásů - jsem se nakonec rozhodl pro to, co bylo v pytlíku. Rozhodnutí napomohl i fakt, že mi sjela kudla, a nechtělo se mi to lepit. Tak jsem fiknul kabinu, přebrousil a přeleštil, na čelním štítku byla krupice a byla znát. Lepeno sidoluxem. Odsuvný díl zatím jen nasazen.
A přilepil jsem konečně kormidlo.
A přilepil jsem konečně kormidlo.
Dnes jen malý progress...