Aprílové lepení - MiG-15 původem od starých KP
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aprílové lepení - MiG-15 původem od starých KP
Pěkná sestavička 
Jedna mimochodná jednadvacítka, zpazgřivená stavebnice z Polska, kde v balírně k polámanému nekompletnímu rámečku přihodili "stejný" rámeček, který zjevně patřil ke spárce, návod tím pádem neodpovídal číslování dílů, ale zase tam byla navíc kompletní sada podvozku, vyškovky, křídla a pár drobných dílů, pro které se najde využití. Po chirurgickém zásahu ale aspoň jako MiG-21S vypadá. V místě velkého brdícího štítu totiž na trupu bylo něco, co vypadalo jak rodičovský vak mořského koníka, takže zásah nutný a nahrazení nepoužitým alternativním dílem od Eduardů. Jinak divný tvrdší plast, nejlépe reaguje s klasickým rozpuštědlovým lepidlem na bázi toluenu - během chvíle tuhý spoj, se svařovacím Extra Thinem od Tamiyi si moc nerozumněl.
Patnáctku se mi povedlo dokonale zprasit jak už hodně dlouho nic. Omylem jsem použil na ředění barvy ředidlo, co používám na vyprání štětců a hrubé čištění pistole od syntetiky a neštěstí bylo hotovo, horní plochy se nepovedly, vybral jsem si den blbec.
Nevadí. U obou obtisky co dům dal, netřeba na tohle plýtvat kvalitnějšími. Stejně půjdou obě z domu a něco málo radosti při opatrnějším hraní snad udělají.
Nevadí. U obou obtisky co dům dal, netřeba na tohle plýtvat kvalitnějšími. Stejně půjdou obě z domu a něco málo radosti při opatrnějším hraní snad udělají.
- David Koktavý
Na interiér Migu mám namíchanou střední šedou lehce do modrošeda. Vycházel jsem spíše z té naší výroby, ale obecně si s barvami do kokpitu moc hlavu nelámu.
Jinak Migy zajímavé, jestli to byla stavba pro někoho tak OK, jinak mi příjde že to byla při existenci kvalitnějších Eduardů ztráta času.
Tam kde skončí je lepší stavebnice zbytečná, pro sebe mám v rozpuku mnohem lepší. 
U té patnáctky to zamrzí, ale co naděláš. Moc dobře to znám tyhle nehody. Ale předpokládám, že to je určené pro někoho, komu to udělá radost i tak.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
A je po aprílu. V neděli odlétají do jiné vitríny. Jako MiGy vypadají, z dálky to není taková hrůza.
Maďara asi udělám ještě jednou pořádně. Barevně jsou to trochu exoti, buď tohohle pískového nebo tříbarevného.
Už jsou pryč a radost udělaly, obzvlášť pískomil maďarský.
-
Michal Vyparina
Tohle je super zpráva. Gratuluji
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl